Information: Croatia

everything you need to know about Croatia

About Croatia

Facts about Croatia (Hrvatska): features map and brief descriptions of the geography, history, climate, people, government, law regulations, economy, market, communications, transportation and more.

Useful info

Guide to Croatia with all the details and information any visitor needs to know: language, art, culture, museums, architecture, natural beauties, hotels, holiday accommodations, transport, travel, maps, photos and more.


Muzej ulične umjetnosti - Dugave 2011

vrijeme: 01.09.2011. - 15.09.2011.
mjesto: Zagreb; Dugave
organizator: Muzej ulične umjetnosti
url: http://www.muu.com.hr

Street Art Festival novi je projekt Muzeja ulične umjetnosti, u okviru kojega će od 1. do 15. rujna,  u Dugavama, tridesetak likovnih i konceptualnih umjetnika od te novozagrebačke četvrti pokušati napraviti najveći ulični muzej u Hrvatskoj.

Muzej ulične umjetnosti ove je godine otišao preko Save zbog nedostatka kulturnih sadržaja u Novom Zagrebu, a Dugave su odabrane jer, iako su izgrađene kao 'kvart za budućnost', u njih se nikada nije ulagalo, rekla je Ivana Vukšić, direktorica Muzeja.

Osim murala na Dječjem vrtiću Tratinčica i Osnovnoj školi Dugave te u podzemnim garažama i prolazima, održat će se i više 'site-specific' radova, među ostalim i 3D 'mapping' na dugavljanskim fasadama dvojca Kiborz iz Srbije, koji će se održati na dan otvorenja Muzeja 15. rujna.


Projekt Street Art Festivala poseban je jer počinje u trenutku kada se gase svjetla pozornice, on nema rok trajanja i predstavlja najčišću korespodenciju između grada, umjetnika i građana koji u svom susjedstvu dobivaju najrecentnija djela suvremene umjetnosti, napomenula je Vukšić.

Na festivalu će se predstaviti, među ostalima, Puma34, Oko, Ninja Tigera, Sretan Bor, Miron Milić i Lunar iz Hrvatske, Emir Sehanović aka Esh iz BiH, Dem iz Italije, Phlegm iz Velike Britanije i dvojac Jana&JS iz Francuske i Austrije. Muzej će se svečano otvoriti piknikom na livadi ispred osnovne škole, koncert Trešnjevačkih mališana, a nastupit će i DJ Itch.
Festival organizira udruga Centralna jedinica, uz potporu Grada Zagreba, Ministarstva kulture, Ministarstva turizma, Turističke zajednice Grada Zagreba, EUNIC mreže kulturnih foruma u Hrvatskoj, Instituta Otvoreno društvo i Hrvatskog društva likovnih umjetnika.


U prošlogodišnjem projektu Muzeja ulične umjetnosti 'Novo lice Branimirove ulice' sudjelovalo je više od 80 umjetnika i tada je oslikano oko 450 metara zida Hrvatskih željeznica.

(Hina)
(M.K., 30.08.2011)

0 komentari:

Post a Comment



 


CALENDAR
 

Public Holidays in Croatia 2011
New Year’s Day1 Jan
Epiphany6 Jan
Easter Monday25 Apr
Labour Day1 May
Corpus Christi23 Jun
Anti-Fascist Struggle Day22 Jun
Statehood Day25 Jun
Victory and Homeland Thanksgiving Day5 Aug
Independence Day8 Oct
All Saints’ Day1 Nov
Assumption of Mary15 Nov
Christmas Day25 Dec
St Stephen’s Day26 Dec
CROATIA IN PHOTOS